AuteurKreutzer, E.W.T.
Co-auteur(s)Pinxteren, W.A.H. van
Millenaar, K.
Vandenberghe, L.
AbstractVia een poster laat Etienne Kreutzer u zien hoe zijn Bedrijf Plan to Behaviour samen met game-designer Fourcelabs inspeelt op het delen van ervaringen. Zij ontwikkelen een online platform dat ervaringsdeskundigen en zorgbehoevenden met elkaar verbindt. De twee centrale thema’s van het NCVGZ congres 2017; ‘De professional maakt het verschil’ en ‘Experimenteren met nieuwe manieren van werken en het opdoen van nieuwe expertise’ sluiten naadloos aan op de werkwijze achter en vorm van dit platform.
Centraal in dit verhaal staan verbinden en ervaringen delen. In Nederland kennen we (professionele) ervaringsdeskundigen, een opkomende groep van zorgprofessionals die specifiek geschoold zijn om hun ervaringen op constructieve wijze te delen. Mensen die behoefte hebben om over deze ervaring te horen, maken vergelijkbare situatie nu mee en zijn op zoek naar een luisterend oor en handvatten om verder te kunnen.
Het platform kent als voornaamste communicatiemiddel een mobiele app. Via de app zijn mensen in staat een vraag te plaatsen, waar zij reacties van ‘peers’ op krijgen. Zij worden ook via smart-matchmaking in contact gebracht met (professionele) ervaringsdeskundigen. Een volgende stap kan professionelere hulp zijn. Deze keuzevrijheid en de mogelijkheid om ervaringsdeskundigen op kwaliteit te beoordelen maakt ons platform van meerwaarde op bestaande diensten. Het online karakter van het platform maakt tot slot dat mensen 24/7 de mogelijkheid tot contact hebben.
We omarmen met ons platform een groeiende groep van professionele ervaringsdeskundigen. Daarnaast voldoen we in de toenemende behoefte aan het delen van ervaringen en het verbinden van zorgprofessional en zorgbehoevende. Tijdens het NCVGZ-congres laten we u zien hoe ver het platform op dat moment is en bespreken we met u waar kansen liggen voor de toekomst.

De bovenstaande gegevens zijn aangeleverd door de bovengenoemde auteur. De organisatie van NCVGZ is niet verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de aangeleverde gegevens.