AuteurLeone, S.S.
Co-auteur(s)Lokman, S.
Vink, W.
Wits, E.
AbstractVeel mensen, zowel jeugd, volwassen en oud, hebben baat bij preventie. Specifiek gaat het in deze workshop om preventie van psychische aandoeningen (depressie, angst, alcohol en drugs). Preventie loont: het is effectief en kostenbesparend. Preventieve interventies kunnen een flinke positieve impact hebben op de individuele en volksgezondheid. Om deze impact te realiseren, is het van belang dat de interventies gebruikt worden door de doelgroep. Maar vaak komen mensen niet vanzelf terecht bij een preventieve cursus of (online) programma – daar ligt een taak voor professionals. Maar ook professionals stellen zich vragen over het bereik van preventie, zoals:
• Hoe bereik je de doelgroep?
• Hoe organiseer je dat bereik?
• Wat zijn do’s en wat zijn don’ts? Tips & tricks?

In samenwerking met verschillende partners (zoals Context Indigo en IVO) heeft het Trimbos-instituut een interactieve infographic ontwikkeld. Doel van dit instrument is professionals te enthousiasmeren en stimuleren om het bereik van preventie te vergroten.

In de workshop zullen we aan de hand van deze infographic tips en strategieën bespreken en aanreiken. Ook gaan we in op verschillende doelgroepen en delen deskundigen hun praktijkervaringen en bereikstrategieën. Hierbij is het zeker geen eenrichtingsverkeer: in deze workshop is het de bedoeling dat we van elkaar leren hoe je mensen kunt stimuleren om deel te nemen aan preventieve interventies.

Professionals leren in deze workshop hoe zij het verschil kunnen maken in het voorkomen van psychische problematiek door strategieën toe te passen om het bereik van preventie te vergroten!

De bovenstaande gegevens zijn aangeleverd door de bovengenoemde auteur. De organisatie van NCVGZ is niet verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de aangeleverde gegevens.