AuteurVermeer, E.
Co-auteur(s)Penris, M.J.E.
AbstractProfessionaliteit is al lang niet meer alleen vakkennis en vaardigheden. We moeten netwerken, we moeten samenwerken. En, samenwerken is niet alleen maar leuk.
Het is ook vaak lastig, kost meer tijd en vraagt om inzicht in verschillende communicatie - en samenwerkingsstijlen. Professionals die het verschil maken, zijn zich bewust van die verschillen en weten hoe ze hier mee om kunnen gaan.

Om meer zicht te krijgen op hoe relaties en interactie met anderen werken, ontwikkelde Wiliam Marston het bekende DISC-model. DISC is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.
In deze workshop maak je kennis met de Wereld van Verschil, ontdek je jouw voorkeursstijl en die van anderen. Wat zegt dat over hoe jij graag behandeld wil worden door een ander en wat vind je moeilijk? Tijdens de workshop breng je jezelf letterlijk in kaart. Je praat met anderen die in een ander deel van de wereld ‘wonen’ en ontdekt hoe je nog beter met hen kunt samenwerken.


De bovenstaande gegevens zijn aangeleverd door de bovengenoemde auteur. De organisatie van NCVGZ is niet verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de aangeleverde gegevens.